vagentilltoppform.blogg.se

Välkommen! Här kommer du att få följa min väg från soffpotatis till att komma i toppform!

Nu är jag nere på tvåsiffrigt runt magen!! :)

Kategori: Vikt och Mått

Månadens mätningar visar att jag nu är nere på tvåsiffrigt runt magen! Wow! 
Jag blir mindre sakta men säkert! Idag sa tilloch med min sambo att han tyckte jag blivit mindre. 
Jag tänkte fota nå nya bilder också så får man se skillnaden i bilder,alltid roligt! 
Men så här ser det ut nu:
 
 
  29/4-2013 28/5-2013
Vikt   74 kg
     
Vad 36 cm 35,5 cm
Lår 56 cm 56 cm
Rumpa 106,5 cm 104,5 cm
På naveln 102 cm 99 cm
Midjan 89 cm 88 cm
Under byst 87 cm 87 cm
På byst 97 cm 96 cm
     
Underarm 21,5 cm 21 cm
Överarm 31 cm 30 cm
Rygg 89 cm 88,5 cm
Axlar 107 cm 106 cm
 
/Sandra

Varmt ute idag!

Kategori: Träning - Löpning

Ja, då blev det en kortare löptur idag, 27 minuter och 3,9 km. Det kändes superbra och jag var inte trött när jag kom tillbaka, jag hade med mig Ziva som sällskap idag. Höll på att snubbla över henne då kopplet tjorvade ihop sig, men jag lyckades parera! haha.! Ska försök ta mig iväg på en tur imorgon också! 
Ska även ta mig iväg till team sportia så jag får höra lite om mina skor och sulor och sånt, ibland känns det som att jag går på hålfoten eller hur man ska säga. Så dom kanske kan hjälpa mig! :)
 
Jag invigde även mitt nya linne idag! Supersnyggt och bra!
 
Efter passet :)
 
 
 
/Sandra

Träning Vecka 21

Kategori: Veckans Träning


Förra veckans träning blev inte så mycket, jag har varit själv med dottern hela veckan. Hade iallfall mitt första lopp förra veckan och snart är det dags för mitt andra! 3/6- vårruset i Luleå.
Tänkte bege mig ut idag men det blev så sent och det var så mycket tjorv, men emon har jag bokat in en dejt med mr löparpjucks.. :) Ska bli skönt att få komma ut, tänkte ta med mig hunden då också så hon får springa lite!
men förra veckan såg ut så här!
 
Måndag
15 min - hemmagympa
Tisdag
Vila
Onsdag
Löpning 20,31min - 2,76km
Torsdag
Strandruset-Löpning 41,19min - 5,4km
Fredag
Vila
Lördag
Promenad 26,35min - 2,o3km
Söndag
Vila
 
/Sandra

Summering av strandruset!

Kategori: Mina Lopp 2013

Jej, då har jag äntligen tid att slå mig ner vid datorn för att sammanfatta mitt första lopp för iår.!
Strandruset i Kalix, 5 km som egentligen visade sig att det var något längre, men men, det hela tog 41 minuter och jag sprang hela vägen, om än väldigt sakta men jag är nöjd över att inte ha gått en endaste meter!
Tog det väldigt lungt från början men ökade tempot eftersom som det kändes iaf, lite svårt att veta då man inte har någon löparklocka men enligt funbeat så ökade vi succesivt.
Jag är hursomhelst supernöjd men jag vet att jag orkar ännu mera, så nu på vårruset den 3 juni ska jag springa snabbare. Hoppas jag! 
 
Jag vann 250:- presentkort på däckpolarna på mitt startnummer :)
 
/Sandra

I made it!

Kategori: Mina Lopp 2013

Jag sprang 5 km i ett idag på mitt första löplopp de här året :) bättre uppdatering kommer under helgen. Men jag är sjukt nöjd !

/Sandra

Kort löppass!

Kategori: Träning - Löpning

Jo men idag tog jag mig iväg ut en sväng i hettan. Varmt var de men får se det som en liten uppvärmning inför strandruset emon! ska bli väldigt kul! Det blev 20 min och 2,76km.

/Sandra

15 mins träningspass

Kategori: Träning - Diverse

En av min träningsappar är: träningspass
Där kan man välja hur länge man vill träna och vad man ska träna. Idag tog jag helkropp 15 minuter. Man gör då 19 olika övningar á 45s. Det var blandannat plankan, sit-ups, benböj, armhävningar med mera. Superenkelt att följa med och lätt!

/Sandra

Inget springande.

Kategori: Allmänt

Det blev ingen löptur ikväll. Sambon är på jobbet så jag är hemma med sjuk dotter. Imorgon får jag ta barnvagnen och åka in till stan och springa längs strandpromenaden där. :) och nu ikväll ska jag köra något 15 minuters program för helkropp :)

/Sandra

Träning Vecka 20

Kategori: Veckans Träning

Måndag
Gym 50min
Tisdag
Vila
Onsdag
Gym 45min
Torsdag
Löpning/promenad 50min
Fredag
Promenad ca två timmar.
Lördag
Badminton 20min
Söndag
Vila
 
Ja, förra veckan resulterade i bara ett löppass, men jag deppar inte för det. Jag hoppas på att jag hinner ut ikväll en sväng om det inte blir för sent. Sen blir jag själv hemma med Saga resten av veckan men vi ska nog ta oss ut och göra något ändå! Och på torsdag är det dags för strandruset! Årets första springlopp! 
 
/Sandra

Första löppasset för den här veckan 2 to go.

Kategori: Träning - Löpning

Det blev en tur på totalt 50 minuter och 5,22km. Först 12 min, 1km promenad som uppvärmning sen blev det löpning och på slutet 5 min promenad som nedvarvning. Jag var men Vickan och sprang och med oss hade vi saga i barnvagnen och två hundar.
Första biten hade vi motvind så det var rätt tungt på tillbakavägen fick vi medvind :)

Det är något jobbigare att springa med barnvagn. Jag har stor lust att köpa en joggingvagn.
Någon som har tips på vad man ska ha? Det finns ju nån som man kan ha både till jogging, cykel och skidor. ? Vad hette den?

När vi kom tillbaka så körde vi lite övningar för hela kroppen.

/Sandra

Bröst och biceps pass

Kategori: Träning - Gym

Det blev inte nå crossfit igår. Blev så stressigt så då strunta jag i det. Däremot så blev det en bröst och biceps sväng på gymet idag :) pust.

Det är kul och se hur man utvecklas. Skriver ju oftast upp hur mycket av varje man gör och vad för vikt och jag har ökat en hel del på vissa saker :)

/Sandra

Lårbränning..

Kategori: Träning - Gym

Det blev ett pass på gymet idag, baksida, framsida, insida, utsida lår och lite benpress på det :D Samt lite mage! Jag kommer ha träningsvärk i mina lår imorgon så det heter duga! Uppvärmning på crosstrainern blev det först också. Imorgon ska jag på workshop i crossfit.. ska bli kul å se, göra. :)
 
/Sandra

45 minuters tur!

Kategori: Träning - Löpning

Kanske jag även ska berätta att jag var ute och sprang igår! Jag fick med mig Robert! och Ziva fick springa lös, hon är så duktig när vi är ute. Det blev en runda på 45 minuter och 4,68 km. Jag gick inte en endaste minut så jag är superstolt, dock gick det rätt sakta men det är uthålligheten som blir bättre! Vi var ju ute i stugan så det blev både skogsstig, skogsväg, asfalt och ren skog. :) Var superhärligt och jag var inte speciellt trött efteråt heller! Så nästa gång ska jag försöka öka tempot en aning. Tanken är att detta pass ska utökas och bli mitt långpass! Så nu i veckan ska jag springa 50 minuter istället! :D
 
/Sandra

Uppdaterad statistik över min träning!

Kategori: Statistik

Ja då kommer här lite statistik från de senaste trettio dagarna.! 

 
Sen har jag även tagit med mitt veckomål med 180 minuter i veckan och detta är då för fyra månader. Från januari tillochmed april.
 
 
Samt mitt årsmål! :)
Som ni ser så ligger jag lite efter!
 
/Sandra
 

Träning Vecka 19

Kategori: Veckans Träning


Ja förra veckan lyckades jag komma upp i 180 minuter med lite tillgodo! :) 
 
Måndag
Vila
Tisdag
Gym 50 min
Onsdag
Löpning - löpband 23 min, 2,66km
Gym 45 min
Torsdag
Vila
Fredag
Vila
Lördag
Löpning - intervaller 31 min, 4km
Söndag
Löpning 45 min, 4,68km
 
/Sandra
 
 

Intervallträning!

Kategori: Träning - Löpning

Ja igår fick jag besök och annat så då blev det ingen träning. Men nu har jag varit ut på en runda! Otroligt skönt var det. 4km på 31 min.
Körde intervaller så började med gång 2 min. Sen 1,2,3,4,3,2,1 min löpning med halva tiden gång mellan varje. Alltså 1min löpning, 30s gång osv. Så blev det gång i slutet som nedvarvning.

Hoppas jag får den där löparklockan snart så man ser tid och hastighet å de. För nu kollar jag ju på mobilen för att se hur länge det gått. Jag hade högre hastighet från början kände jag å med en klocka ser man ju lite bättre så man kan hålla samma och så :)

emon kväll hoppas jag på att jag orkar ett 45 min pass så har jag fått ihop mina tre den här veckan. Men är jag för trött är det inte hela världen om jag missar det heller. :)

/Sandra

Träningsklocka :)

Kategori: Allmänt

Ikväll tänkte jag ge mig iväg på ett intervallpass ute och förhoppningsvis så har det slutat regna till då :)
jag längtar efter att få min sportklocka som jag beställt i samband med att jag börjat prenumera på iform. Vet inte alls om den är bra men ska testa. Annars ska jag köpa någon annan.

Det får bli en av mina belöningar när jag kommit upp i något av de målen jag satt. Jag ska göra en liten lista på belöningar :) det kommer också upp här på bloggen senare. Vore som bra att ha när man springer utomhus så man har lite koll :)

vilka märken osv föredrar du och vad ska man tänka på vid köp av en?

/Sandra

Skratta inte efter ett magpass för det känns :)

Kategori: Träning - Gym

Det blev lite rygg och mage på gymet cirka 50 minuter. Erika kunde massa övningar med boll som jag provade. Men jag har ju så sjukt dålig balans. Men det blir nog lättare eftersom. Jag hann även springa i 23 minuter så blev nästan 30 minuter.
Vi får se när nästa pass blir :)

/Sandra

DietShake i april och min kost i övrigt.

Kategori: Kosten

Jess har ju kört lite pulverdiet under delar av april, för att se om det ger något resultat, så ungefär två kilo på två veckor blev det. Jag har lite pulver kvar fortfarande men det är perfekt att ta med sig på jobbet och liknande så slipper man fixa matlåda. Jag kommer inte köpa någon nytt när det är slut men jag har varit väldigt nöjd med pulvret förutom nå små fruktbitar som inte var så goda...
 
Nu är det dags att jag börjar ändra på min kost på riktigt, jag kan inte äta tre portioner till middag bara för att det är gott!! Jag kommer inte heller utesluta något livsmedel! Däremot kommer jag att börja äta mindre, det vill säga max 1 portion! Äta mera fullkornsprodukter, äta mindre pasta, ris, potatis och ta mera grönsaker till måltiderna istället. 
Frukosten är nog det största problemet för jag äter oftast massor med mackor eller yoghurt! jag är ju lite dålig på det här med gröt annars så är ju det en bra frukost. Så tips på frukost och olika mellanmål tar jag gärna emot! Jag ska även minska på alla dessa sötsaker, som jag faktiskt inte äter så mycket av just nu, eller det går som i perioder. Men jag kommer inte förbjuda mig själv helt heller. Utan jag tror på mycket sunt förnuft!! =)
 
/Sandra

Planerar min löpning och lite annat!

Kategori: Allmänt

Idag har jag ont i mina bröstmuskler jag tog nog i igår,, eller så är det för att det var längesen sist.! 
Jag har suttit och planerat ihop hur jag ska lägga upp min löpträning här framöver.
Eller med start den här veckan faktiskt.
Jag kommer göra schema för tre veckor åt gången och sen får vi se om det är hållbart, jag kommer inte lägga ut nå fasta dagar och tider men jag har ändå planerat in någorlunda när jag ska genomföra dessa..
 
Det kommer bli ett kortare pass, 30-45 minuter, ett länge 60-90 minuter samt ett intervallpass där det blir olika intervaller, backe med mera. :) De tre första veckorna kommer se ut så här ungefär:
1. 30 min löpning, intervaller, 45 min löpning.
2. 30 min löpning, intervaller, 50 min löpning
3. 45 min löpning, intervaller/backe, 60 min löpning. 
Tanken är att jag ökar på tiden lite allt eftersom så att man långsamt vänjer kroppen med att springa längre.
Ziva (hunden) kommer få bli min trogne löparkompis på många pass, så får hon lite rörelse och motion.
 
Ska även sätta igång och cykla med henne samt försöka cykla till och från jobbet, cirka 7 km enkel väg, de dagar jag inte hämtar eller lämnar Saga på föris. Måste bara införskaffa en sån dära gelesadel så man inte får så förbenat ont i rumpan. 
 
Sen blir det ju en del svängar till gymet lite då och då. Men det är inte något som jag planerar in utan det är lite mera när jag har tid och känner för det :)
 
Sen har jag ju faktiskt 5 stycken gånger på FLOW som kör gruppträning, jag har funderat mycket på vad jag ska satsa att vara på men jag tror att jag ska prova lite olika träningsformer och sen se om det är något jag gillar extra mycket som jag ska fortsätta med. 
 
Ikväll blir det 30 minuter på löpbandet och sen lite mage och rygg tillsammans med Vickan
 
/Sandra

Back on track :)

Kategori: Träning - Gym

Idag blev det en vända på gymet. Axlar, biceps, triceps och bröst. Körde två övningar på varje. Samt uppvärmning på crosstrainern. Skönt var det!
Är inte helt kry ännu. Snorar lite fortfarande men men. Det är inte så farligt. :)

/Sandra

host host..

Kategori: Allmänt

Förkylningen finns kvar i kroppen, jag hostar och har lite ont i halsen, men är iövrigt rätt så pigg, men jag avvaktar med någon träning.. Vi tog en kortare promenad idag i seskarö. Fint var det. :) 
Har laddat ner en del roliga träningsappar till telefonen som jag ska visa er nån dag :D
 
/Sandra